21 Apr 2014

Promosi Shaklee Bulan April 2014

Sempena bulan April nie, promosi Shaklee adalah Ostematrix.. Iaitu vitamin yang mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D.. Gabungan yang wajib dalam satu tablet. Kalau tiada salah satu, maka keberkesanan akan kurang.

Biasa orang akan fikir untuk ostematrix untuk kesihatan tulang sahaja tetapi banyak fungsinya. Antaranya untuk sakit lenguh-lenguh badan, mengatasi masalah sembelit, untuk masalah migrain, untuk ibu mengandung, untuk buasir, set menopaus. Banyak kan...

Mereka yang wajib ambil ostematrix adalah;
1. Remaja (lelaki dan perempuan)
2. Wanita
3. Lelaki
4. Yang berusia.

Dan semua golongan peringkat umur la... 

Tahukah anda jika perempuan ataupun wanita yang datang bulan setiap bulan akan kehilangan banyak darah. Dan sangat digalakkan mengambil kalsium untuk menggantikan darah yang hilang bagi mengelakkan osteoporosis berlaku.

Dan tahukah anda remaja perempuan yang berumur belasan sangat memerlukan kalsium untuk memastikan tumbesaran untuk membesar dan tinggi. Jika kalsium tidak cukup, ia akan mempengaruhi ketinggian seseorang itu! 
Walaupun salah satu faktor adalah genetik keluarga la. Namun pengambilan kalsium yang cukup boleh mempengaruhi.

Wanita memerlukan kalsium yang sangat tinggi berbanding lelaki kerana wanita mengalami proses perubahan badan daripada keadaan mengandung, bersalin hingga proses penyusuan. Anda bayangkan bagaimana struktur tulang anda menampung semua proses tersebut.

Dan disebabkan itulah wanita sangat mudah letih, lesu dan kelihatan tampak lebih tua berbanding lelaki kan. So jangan ambil enteng yea kepentingan kalsium dalam badan kita.

Jom grab sementara promosi Ostematrix berlangsung ini kerana harga jauh lebih murah jika anda berdaftar sebagai ahli.

0 comments:

Post a Comment

 
This Template Was Made & Design With Love By Cik Rose Cute. All Right Reserved To Me.