20 Sep 2015

Jom Sertai Trip Percutian Percuma Tajaan Shaklee Ke Bangkok 2016

Wowww... teruja sekejap apabila dapat tahu yang Shaklee akan membawa pengedarnya yang LAYAK ke Bangkok trip 4 hari 3 Malam pada tahun 2016 nanti. Ini adalah julung kali dibuat oleh Shaklee kepada Supervisor dan Senior Supervisor yang layak TANPA berdasarkan merit point. That’s why I LOVE this business, tiada paksaan tetapi kalau nak berjaya wajib PUSH diri sendiri untuk capai target yang telah kita tetapkan.


Jom saya bercerita lebih lanjut.. 

# Anda bukan ahli Shaklee SEKARANG tapi nak pergi trip 6 bintang ni? 

# Anda ahli Shaklee TAPI belum ada apa-apa rank (Distributor) atau anda baru naik rank pertama Shaklee iaitu sebagai Supervisor? 

========================================================= 
Jika anda dalam kategori di atas, ANDA LAYAK JOIN TRIP 6 BINTANG INI! 
========================================================= 

Bukan calang-calang percutian ini tau.. ini adalah percutian ala-ala VVIP khas untuk semua ahli Shaklee yang berdaftar SAHAJA!

Lawatan 4 hari 3 malam ke Bangkok yang terkenal dengan tempat-tempat bersejarah, makanan yg sedap-sedap serta syurga beli-belah ini adalah PERCUMA! ALL PAID! Selain lawatan, shopping dan segalanya di atas, ada Gala Dinner juga pada malam terakhir di sana!! 


Jom kita layan priview percutian ke Bangkok ini.


Seronok bukan?? Jika anda nak merasai keseronokannya bersama saya, jangan lepaskan peluang keemasan ini! Jadilah BINTANG! Layakkan diri anda mulai bulan September 2015 ini hingga April 2016 nanti! 
Sekiranya anda yang bukan ahli Shaklee berminat nak tahu pasal bagaimana nak dapatkan peluang trip percuma ke Bangkok tahun 2016 ni, jangan lupa hubungi saya sekarang tau.

BANGKOK kamu tunggu kami datanggggg!! yeayyyyyy... 

Barang baik mestilah mahal harganya kan?



Pakai handbag LV original tak sama dengan handbag LV Petaling Street..

Pakai IPhone original tak sama dengan IPhone KLON..

Sebab apa?? 

Sebab kualiti dan kepuasannya berbeza bergantung kepada nilai yang anda bayar.

Macam itulah juga Vivix Shaklee suplemen yang bagi saya mahal lagi harga gajet-gajet anda. Sebotol Vivix InshaaAllah dapat meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. Satu-satunya suplemen yang berjaya tembus DNA manusia.  Memperbaiki dan membina sel-sel baru. 

Alhamdulillah dengan Vivix inilah telah dapat membantu pesakit-pesakit kronik dan kanser mendapatkan semula kesihatan yang lebih baik.. InshaaAllah 

Nota kaki: kesihatan lebih bernilai dari wang ringgit.. 

22 Feb 2015

~Elakkan Dehidrasi Di Musim Panas~




Berita di akhbar semalam telah mengeluarkan kenyataan tentang cuaca panas akan melanda negara kita. Oleh itu kita perlu lebih berwaspada dengan perubahan cuaca yang mendadak ini. 


                                      







Kita perlu : 
1. Minum air kosong yang banyak tanpa mengira tahap aktiviti fizikal yang kita lakukan
2. Minum minuman isotonik kerana ia boleh menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh
3. Sentiasa berada di dalam rumah atau bangunan
4. Hadkan aktiviti luar
5. Kerap berehat
6. Mandi atau gunakan kipas angin untuk menyejukkan badan
7. Pakai pakaian yang ringan, bewarna terang dan longgar
8. Pakai topi atau payung yang besar

Perlu elakkan : 
1. Minum minuman yang mengandungi kafein, alkohol atau kandungan gula yang tinggi
2. Membiarkan seseorang di dalam kereta yang tertutup
3. Bersenam dalam cuaca panas

BAHAYA jika kita tidak ambil peduli dengan cuaca panas sekarang ini kerana kesannya kita mungkin akan mengalami STROK HABA. Maka sebagai langkah berjaga-jaga saya sudah siap sedia dengan PERFORMANCE DRINK (PD) SHAKLEE untuk keluarga saya.. 


PD merupakan minuman ISOTONIK seperti 100 plus tu. Minuman ini tiada karbonat dan gula berlebihan. Maka ia merupakan minuman yang sihat dan sesuai untuk semua terutama para atlet dan juga :

1. Ibu yang menyusukan anak
2. Mereka yang aktif bersukan
3. Mereka yang berpuasa (ketika sahur dan berbuka)
4. Pesakit gout
5. Mereka yang kurang minum air kosong
6. Yang kerap sering kepala atau migrain
7. Anak-anak yang demam
8. Mereka yang terasa nak demam atau sedang demam
9. Pengganti minuman isotonik yang lain

PD terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. PD juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

So sesiapa yg bminat boleh call/whatsapp saya.. 

22 Jan 2015

Apakah Set Vitamin TERBAIK & SEMULAJADI untuk ANAK-ANAK KESAYANGAN ANDA?


Semestinya sebagai ibu bapa kita mencari hanya yg terbaik buat anak tersayang. Sangat beruntung jika anak2 didedahkan dengan vitamin semulajadi sedari kecil supaya mengurangkan pengumpulan2 toksin2 dalam badan akibat dari pemakanan yg tidak sihat seharian. Senarai vitamin kanak-kanak Shaklee yang TERBAIK adalah seperti di bawah:

1) Mealshake
  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

2) Vitalea For Children Chewable
  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B

3) Chewable Vita C 100 mg
  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh 
  • penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Imuniti badan
  • Keseluruhan kesihatan yang baik
  • Sesuai dimakan oleh org dewasa yg tidak boleh menelan pil

4) OmegaGuard
  • Mengandungi minyak ikan
  • Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
  • DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. 
  • Imuniti badan
  • Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran
  • Sistem peredaran darah yang teratur

Vitamin tambahan Shaklee ini dapat membantu membekalkan keperluan vitamin, mineral, kalsium yang cukup sebagai bekalan harian mereka. Hanya yang terbaik diperlukan untuk anak-anak kita bagi memastikan mereka membesar dengan sihat, cergas dan cerdas.

Ingin dapatkan bekalan harian tambahan untuk anak-anak anda, bolehla hubungi saya untuk info lanjut serta konsultansi.

Siapa Yang Memerlukan Omega Guard Shaklee??


Omega Guard Shaklee boleh diambil oleh semua peringkat umur. Namun begitu, golongan yang amat-amat digalakkan untuk mengambil Omega Guard Shaklee adalah :

1) Ibu Hamil. Kenapa???
  • membantu perkembangan otak bayi di dalam kandungan
  • mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
  • mengurangkan risiko gila meroyan selepas bersalin
  • membantu mengurangkan berat badan yang mencanak naik semasa hamil
  • mengawal kenaikan berat badan

2) Ibu yang menyusukan anak. Kenapa???
  • Omega Guard Shaklee akan menyalurkan Omega-3 untuk sistem imunisasi badan bayi serta membantu perkembangan otak bayi.
  • sangat membantu menurunkan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan. maknanya, semakin cepat la ibu-ibu ni kurus. Dalam pantang wajib ambil ni tau... Kata nak slim kannnn...

3) Kanak-kanak. Kenapa??
  • Omega Guard Shaklee membantu pertumbuhan badan yang sihat selain meningkatkan IQ serta kecerdasan otak
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan terutamanya kanak-kanak yang sering demam, selesema, batuk asma dan ekzema.

4) Mereka yang ada masalah berat badan. Kenapa???
  • Omega Guard Shaklee membantu pembakaran lemak dalam badan dengan lebih cepat berbanding lecithin.
  • Meningkatkan hormon leptin yang mana ia sangat membantu anda untuk mengawal selera makan.

5) Mereka yang sering mengalamai masalah kesihatan. Macammana pulak tu???
  • Maksudnya mereka yang kerap batuk berkahak dan selesema yang berterusan.
  • Sering mengalami sakit sendi dan masalah kolesterol yang tinggi
  • Strok
  • Hypertension

Cara Pengambilan 

Omega Guard Shaklee boleh diambil 1-2 biji sehari selepas makan. Kebiasaannya diambil 1-2 biji selepas makan malam.

***Perlu diingatkan, jika anda mengambil Omega Guard Shaklee ini, anda perlu meminum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari (2 botol besar mineral), barulah anda akan dapat merasai faedah Omega ini pada anda.


Anda berminat??? Boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga teristimewa.

1 Jan 2015

Salam Tahun Baru 2015

Syukur dapat menikmati hari pertama di tahun baru 2015 ini. Tak ada apa nak 
diucapkan hanyalah rasa bersyukur pada Yang Esa.. 
Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. 


Semoga semuanya berada di dalam keadaan sihat dan sejahtera. 
Walaupun beberapa duka sebelum masuknya tahun baru ini telah kita terima. Semoga tahun baru ini membawa banyak kebaikan dan seribu rahmat buat kita semua. Sama-samalah berdoa semoga dijauhkan segala mala petaka dan bala yang tidak kita ingini. Hanya doa yang dapat mengubah segalanya andai diperkenankan oleh Allah Taala.. ~InshaaAllah~

 
This Template Was Made & Design With Love By Cik Rose Cute. All Right Reserved To Me.