21 May 2014

Supplement Sakit Sendi Dengan Shaklee

Sakit sendi memang boleh terjadi, tidak kira pada mana-mana peringkat umur. Bila sakit sendi, ia serba sedikit mengganggu pergerakkan kita. Betul? 

Secara umunya, sendi-sendi manusia terdapat di tulang belakang dan bahagian lain tubuh badan seperti bahu, siku, pergelangan tangan, punggung, lutut, buku lali dan sendi jari kaki serta tangan.

Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk melicinkan pergerakan. Sakit sendi terjadi di kalangan semua lapisan umur. Kesakitan adalah suatu sensasi atau persepsi dan ianya menandakan kecelaruan fizikal, mental atau disebabkan oleh penyakit. Ianya berbeza dari segi lokasi, jangka masa, kesakitannya dan dari individu ke individu yang lain.

Sebab-Sebab Sakit Sendi

Kebanyakan pengidap sakit sendi tidak mempunyai kerosakan terhadap sendi mereka. Kesakitan itu mungkin berpunca dari lapisan tisu luaran, otot, ligamen, sendi atau pangkal saraf. Tulang jarang menyebabkan kesakitan.
 1. Kesakitan ringan mungkin disebabkan oleh terseliuh atau ligamen atau otot yang terkoyak sedikit. Ini boleh disebabkan oleh aktiviti yang berat, mengangkat berat, postur yang tidak elok, kecederaan atau pergerakan tidak betul.
 2. Berat badan berlebihan
 3. Kecacatan tulang belakang atau tangan dan kaki
 4. Kecederaan (kemalangan, bersukan dan sebagainya)
 5. Penyakit sendi seperti arthritis
 6. Sakit dari pangkal saraf (seperti saraf yang terhimpit
 7. Penyakit tulang
 8. Ketumbuhan
 9. Jangkitan kuman
 10. Masalah mental seperti tekanan, kemurungan dan sebagainya
 11. Penyakit kronik
 12. Ubat-ubatan
Kurangkan Sakit Sendi Dengan Shaklee

Untuk produk-produk Shaklee, set untuk kurangkan sakit sendi terdiri daripada:


FUNGSI-FUNGSINYA:

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
 AJHT mengandungi glukosamina, vitamin C, Zinc, Copper, Manganese dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

OSTEMATRIX 
membina sel tulang yang sihat dan memastikan matrix tulang kukuh dan padat

OMEGA GUARD
berfungsi sebagai anti inflamasi dalam sendiTestimoni Pengguna Set Sendi Shaklee


Tahniah! Cik Linda Din kerana bjaya mdpt kesihatan yg tbaik stlh mjd pngguna set sendi Shaklee ini... smoga impian mjd kenyataan utk bjaya mdaki Gunung Kinabalu yg akn dtg... all d best sis!!

InshaaAllah, kita usaha. Moga Allah mudahkan.

0 comments:

Post a Comment

 
This Template Was Made & Design With Love By Cik Rose Cute. All Right Reserved To Me.